به گزارش راهبرد معاصر طبق تصمیمات جدید تعطیلی گروههای شغلی کرونا اعلام شد و از روز دوشنبه 5 آبان 99 گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند شد. فهرست تعطیلی گروههای شغلی کرونا به همراه اسامی بحرانی ترین شهرها در کرونا را در ادامه میخوانید.
علی ربیعی سخنگوی دولت مصوبات امروز جلسه ستاد ملی کرونا را تشریح کرد و گفت: ستاد ملی کرونا مصوب کرده که در ۴۳ شهرستان کشور که بنا بر اعلام وزارت بهداشت به دلیل عدم مراعات پروتکلهای بهداشتی و میزان شیوع در وضعیت قرمز قرار دارند، از روز دوشنبه هفته جاری محدودیتهای شدید اعمال خواهد شد. لیست این شهرستانها به استانداران اعلام میشود.
ربیعی گفت: به منظور پشتیبانی، ایجاد هماهنگی، پیگیری و اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا به زودی «مسئول قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا» تعیین و اعلام میشود.
وی افزود: همچنین از روز دوشنبه پنجم آبان تا پایان آبان در تمامی ادارات شهرستان تهران یکدوم (۵۰ درصد) کارمندان به طور نوبتی سر کار خود حاضر خواهند شد و روسای دستگاهها باید طوری برنامهریزی کنند که با اعمال این مصوبه، در تمشیت امور مراجعان و وظایف محوله اخلالی ایجاد نشود.
سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین در محدودیتهای جدید گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند شد. بدیهی است مشاغل مرتبط با زندگی روزمره و نیازهای ضروری مردم از جمله اورژانسها، مراکز خدماتی و اداری، مراکز امنیتی، فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، نانواییها و... به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
علی ربیعی با حضور در بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه اول سیما، در تشریح مصوبات امروز ستاد ملی مقابله با کرونا برای محدودسازیهای مشاغل اظهار کرد: امروز تصمیم گرفتیم که کارمندان شهر تهران به صورت ۵۰ درصدی سر کار بروند و البته مدیران ادارات باید مراقبت کنند که کار مردم انجام شود و البته که دولت الکترونیک هم مابقی امور را پیش میبرد.
وی با بیان اینکه تعطیل مشاغل و اماکنی که فهرست شدهاند، فعلا یک هفتهای است اما لازم باشد تا دوهفته هم میتوان محدودیتها را افزایش داد، گفت: تهران همین که نیمی از کارمندان را کاستیم به خلوت شدن خیابانها و وسایل نقیله عمومی منجر میشود که اگر این اقدامات هم کافی نباشد، مقررات سختگیرانهتری را پیش خواهیم گرفت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما قطعاً در سختگیری جریمهها بیشتر اهتمام خواهیم داشت. البته ما قصدمان از جریمهها پیشگیری و بازدارندگی است نه مجازات چرا که برخی واقعاً نمیخواهند رعایت کنند و ما باید جلوی این افراد را بگیریم.
ربیعی یادآور شد: در این زمینه و نظارت بر رعایت پروتکلها نیروی انتظامی و بسیج و سایر نهادها به ما کمک خواهند کرد که کار به خوبی انجام شود.
وی درباره انتخاب سخنگو برای ستاد ملی مقابله با کرونا، اظهار کرد: امروز رهبری نکتهای گفتند که حرفها میان اعضای ستاد چندگانه نباشد تا مردم میان حرفها سرگردان شوند با این تذکر ممکن است که نیاز به بازنگری وجود داشته باشد که ما بتوانیم در بازآفرینی تشکیلاتی ستاد ملی کرونا موضوعات این چینی را در نظر داشته باشیم.
سخنگوی دولت گفت: ۶ میلیون شغل رسمی و غیررسمی بعد از کرونا و از ماه اسفند در معرض تهدید قرار گرفته است که از این میان ۳.۵ میلیون شغل رسمی و ۲.۵ شغل غیررسمی بود.
ربیعی، سخنگوی هیئت دولت: از ۵ آبان در شهر تهران حضور کارمندان ۵۰ درصد خواهند داشت و در شهرهایی که کرونا شیوع زیادی دارد.
ربیعی، سخنگوی هیئت دولت: از ۵ آبان در شهر تهران حضور کارمندان ۵۰ درصد خواهند داشت و در شهرهایی که کرونا شیوع زیادی دارد مراکز عمومی بجز ادارات خدماتی و درمانی و فروشگاهها سایر مراکز تعطیل خواهد بود.
علیرضا زالی، در جلسه ستاد فرماندهی مقابله با ویروس کرونا که شنبه سوم آبان ۹۹ با حضور مقامات انتظامی و سپاه و نمایندگان دستگاههای نظارتی و بهداشتی تهران برگزار شد، ضرورت اجرای قوانین بازدارنده و جدی تر برای مهار کرونا را مورد تاکید قرار داد.
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، مناطق پرتراکم تهران به لحاظ جمعیت، مترو، اتوبوسها، فروشگاهها و پاساژهای بزرگ، فروشگاههای زنجیرهای مواد غذایی را نقاط آلوده و داغترین قسمتهای شهر و استان تهران به لحاظ گسترش اپیدمی کرونا معرفی کرد و ضرورت مداخلات جدی تر برای قطع زنجیره ویروس را در این مناطق خواستار شد.
زالی، اعمال قوانین مربوط به جرایم عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی مهار کرونا را در سریعترین زمان ممکن ضروری دانست و گفت: این طرح بزودی در کلان شهر تهران و به صورت پایلوت اجرایی خواهد شد و نتایج آن برای اجرا در سایر نقاط کشور به ستاد ملی مقابله کرونا ابلاغ میشود.
به گفته فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، یکی شدن برون دادها (برای اجرای قوانین بازدارنده عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی) و ابهام زدایی از نحوه اجرای قوانین، یکی از شروط اصلی اجرای بی عیب و نقص این طرح است.
ایجاد وحدت رویه نظارتی با اجرای گشتهای مشترک با همکاری نمایندگان نیروهای انتظامی و نظامی، بهداشتی و بسیج از جمله مواردی بود که زالی برای مهار کرونا بر ضرورت شکل گیری و اجرای آن تاکید کرد.
وی از ردیابی و شناسایی نقاط آلوده کلان شهر تهران به لحاظ شیوع کرونا خبر داد و گفت: باید تمرکز و نقطه هدف اولیه گشتهای نظارتی و بازدارنده، معطوف به نقاط آلوده تهران باشد.
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه گزارش کاملی از رصد رفتار سنجی مبتلایان، تردد بیماران، پراکندگی تردد افراد مبتلا در دوران نهفتگی و مقایسه تراکم جمعیتی برای مهار و شناسایی نقاط پر خطر و آلوده تهران ارائه داد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نانواییهای با حداکثر رعایت ۳۵ درصدی فاصله گذاری اجتماعی بیشترین میزان شکایات مردمی را به خود اختصاص داده اند، خاطرنشان کرد: باید برای کاهش اپیدمی کرونا آموزش فاصله گذاری اجتماعی صفهای نانواییها به صورت جدی تر در دستور کار باشد.
زالی از روند شیوع کرونا در تهران ابراز نگرانی کرد و افزود: متأسفانه آمار مرگ و میر مبتلایان به کرونا در تهران سه رقمی شده، بستری شدگان از مرز ۶ هزار نفر گذشته و شمار بیماران بدحال روز به روز رو به افزایش است، این بالاترین رکورد تهران از آغاز اپیدمی کرونا تا به امروز است.
وی، تراکم بالای جمعیت تهران را یکی از مهمترین عوامل افزایش بار بیماران عنوان کرد و گفت: بیشترین نگرانی به لحاظ افزایش شیوع بیشتر کرونا مربوط به تهران است.
تشکیل کمیته عملیاتی روانی مشترک، اعمال مداخلات جدی تر، اعمال محدودیتهایی نظیر اجرای طرح زوج و فرد برای برخی مشاغل، توزیع ماسک ارزان قیمت، ضدعفونی نقاط داغ و پرتردد از دیگر مواردی بود که فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، برای کاهش اپیدمی به آن اشاره کرد.
زالی با بیان اینکه استفاده از ماسک به تنهایی برای مهار کرونا کفایت نمیکند، تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش واگنهای قطارهای شهری، افزایش و تقویت ۱۰ درصدی ظرفیت ناوگان اتوبوس رانی را راه حل مؤثری برای کاهش انتشار ویروس کرونا دانست.
وی با اشاره به مسئولیتهای خطیر بخشهای مختلف نظامی و انتظامی کشور از شیوع همه گیری کرونا تا به امروز، کارنامه و تلاشهای این مجموعههای مخلص را در عرصه مقابله با ویروس کووید ۱۹ درخشان، افتخار آمیز و ستودنی توصیف کرد.
در این جلسه مواردی نظیر نحوه اجرای گشتهای مشترک، بررسی وظایف عملیاتی کمیتهها، ضرورت ارتقا سواد سلامت از طریق رسانهها عمومی، اعمال قوانین بازدارنده و سختگیرانه تر برای مهار کرونا و ممنوعیت خدمت رسانی به افراد فاقد ماسک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.